• Letöltés és feltöltés sebességének mérése »

Név / letöltés  
Rövid leírás
Részletek
Ingyenes szövegszerkesztő
Flash Player
Flash Player
PDF megjelenítő
Konverter
Videó konverter
Hangszerkesztő
Töredezettség mentesítő
Antivírus
Antivírus
anti-virus és spy
Rendszer tisztító
CD-DVD író program
Böngésző
CD emulátor
Csatolófelület csomag
Biztonsági mentés
Patch
Böngésző
Böngésző
PDF megjelenítő
PDF megjelenítő
Nyelvi fájl
Fájlkezelő
Képszerkesztő
Kézikönyv
Rendszer tisztító
Böngésző
Böngésző
Internet Explorer 9 Vista 32-bit Böngésző
Internet Explorer 9 Win7 32-bit Böngésző
Böngésző
Böngésző
Böngésző
Rendszer tísztító, optimalizáló
Illesztő program ellenőrzés
Rosszindulatú prg. eltávolító
Töredezettség mentesítő
IObit Stratmenü Windows8 2.4.0 Startmenü
Program eltávolító
Fájlkezelő
Java
Java

Java 1.7.0.51 (utolsó XP-s verzió)

Java
Java
Kodek csomag
Levelező program
Rosszindulatú prg. eltávolító
PPS lejátszó
Vírus és kémprogram védelem
Levelező program
Tartalomszűrő
Naptár, határidő napló
Naptár készítő
CD-DVD író program
Néró6 magyarosítás
Néró írásjog kiosztás
Net Keretrendszer
Net Keretrendszer
Net Keretrendszer
Net Keretrendszer
DOCX - DOC konverter
Irodai csomag
Irodai csomag
Nyelvi fájl
Böngésző
Vírusirtó
Képszerkesztő
Azonnali üzenetküldő
PDF nyomtató
PDF nyomtató
PDF összefűző
PDF megjelenítő
Képszerkesztő
Média lejátszó
Adatbázis tisztító
Program eltávolító
Multimédia platform
Rendszer-diagnosztika
Azonnali üzenetküldő
Rendszer-diagnosztika
Videó letöltő
Antispyware
PDF megjelenítő
System scan
Tálcaikon rendező
Tálcaikon rendező
Távsegítség
Emlékeztető
Fájlkezelő
Fájlkezelő
Toolbar eltávolító
Töredezettség mentesítő
Töredezettség mentesítő
Fájlkezelő
MSI file innstaller
MSI file innstaller
MSI file innstaller
MSI file innstaller
Azonnali üzenetküldő
Azonnali üzenetküldő
Tömörítő
Tömörítő
XnView 2.34 Képnéző- és konvertáló
Böngésző

Először olvassa el a telepítési útmutatót! A nyílt forráskódú, ingyenes szövegszerkesztő magyar nyelvű kezelő felülettel rendelkezik. Az AbiWord TXT, RFT, és WORD dokumentumok mellett HTML- és XHTML kezelésére is alkalmas. Lehetőségei: képek és táblázatok mellett különféle stílusokat alkalmazhatunk a dokumentumokon. A letölthető csomagtartalmazza a szoftvert, illetve a magyar helyesírás-ellenőrzőt.

Az AbiWord v2.8.0 újdonsága az online dokumentummegosztási funkció, amellyel a legépelt szövegeket online tárhelyen lehet tárolni, így például a munkahelyen szerkesztett fájlon való munkát otthon is folytatni lehet, de akár közös szerkesztésre is mód van az AbiCollab.net webhelyen történő ingyenes regisztrációt követően. Fontos újítás, hogy ez a verzió már támogatja a megjegyzések beszúrását is, továbbá javították a .docx és .odt fájlformátumok támogatását is benne 


Az Adobe Flash Player segít Flash animációkat, a Flash animációkat tartalmazó filmeket nézni és Flash játékokat játszani a számítógépen.   

Az Adobe Reader PDF adatok on- és offline megnyítására alkalmas ingyenes szoftver. Kiemelt támogatást nyújt: a keresés, az PDF űrlapok, a Webrögzítő, a Javítás és Megjegyzéskezelés terültén. Az Adobe Reader 8 új szolgáltatása a Start Meeting gomb, amely megnyitja az Adobe gazdagépalapú Acrobat Connect szoftver szolgáltatását: ezzel az Adobe Flash Playeren keresztül valós idejű online csoportmunkát biztosít.   

Készítőinek honlapjáról márciusig ingyenesen le lehet tölteni ezt, a PDF fájlokat Word dokumentummá konvertálni képes alkalmazást. Sajnos használatát némileg nehezíti, hogy csak akkor tudja az Adobe internetes dokumentum formátumából az irodisták körében elterjedtebb, szövegszerkesztővel editálható .doc vagy .docx formátumúvá alakítani a fájlokat, ha Microsoft Office is telepítve van a számítógépre, önmagában nem működőképes. Ugyanakkor olyan PDF-ekkel is elboldogul, amelyek esetében eredetileg tiltották a nyomtatást, szerkesztést, így akár a fizetős Adobe Acrobatot is ki lehet váltani vele.                                                            

Az ingyenes szoftverrel DivX, XviD, MOV, rm, rmvb, MPEG, VOB, DVD, WMV, AVI formátumú adatokat alakíthatunk át MPEG-4, flv, swf, mpg, avi, wmv, mp4, mkv formátumú videóra. Az iPod. mobil telefon, valamint PSP támogatás mellett előnye a könnyű kezelés, a gyorsaság és a jó minőség.  

Viszonylag egyszerüen kezelhető hangszerkesztő program. Tud magyarul, effekteket tehetünk a zenéhez, vághatjuk, szerkeszthetjük, és felvételt is készíthethrtünk vele, amit akár az eredeti zenével együtt elmenthetünk.

Ingyenes merevlemez-optimalizáló grafikus megjelenítéssel. Gyors és stabil működés, FAT 16, FAT 32, NTSF és Sata támogatás, valamint egyszerű kezelés, kis méret jellemzi. 

Avast Free Antivírus Komplett, magyar nyelvű víruskereső, amely egyaránt alkalmas a levelek (POP3, IMAP4, SMTP), P2P, Web Shield, valamint a háttértárolók teljes ellenőrzésére. Beállíthatjuk a keresés időpontját, az online adatbázis frissítését, az állandó védelmet és annak hatékonyságát. Otthoni, nem üzleti célra a program regisztrálása ingyenes egyéb esetben 60 napig használható, regisztrálás után pedig 1 évig érvényes, majd újra kell regisztrálni.                                                                        

Az AVG víruskeresőből megismert linkscanner különálló változata. Böngészés közben kattintás előtt ellenőrzi a linkeket, hogy arról nehogy valami kémszoftvert vagy vírust kapjunk Internet Explorer vagy Firefox böngészőkben.  

A CCleaner egy ingyenes szoftver, mely nem csak optimalizálja a rendszer működését, de Privacy Tool-ként is használható. Eltávolítja a nem használt fájlokat a rendszerből gyorsabb működéshez segítve a Windows-t és értékes helyet szabadítva fel a merevlemezen. Alkalmas továbbá az internetes aktivitás nyomainak eltüntetésére az Internet History törlésével. Már támogatja a Google Chrome-t is. 

Könnyen kezelhető CD- és DVD-író, mely számtalan hardvert támogat. A CD BurnerXP Pro CD-R, CD/DVD-RW lemezek, ISO fájlok kezelésére alkalmas. Egyéb lehetőségek: ISO9660, Joliet, Blue-Ray és burn-proof támogatás, bootolható lemezek készítése, multi-session CD-k írása. A programban találhatunk audio rippert, mp3, Ogg, wma és wav lehetőséggel, valamint borítószerkesztőt.Mindenki, még cégek is ingyen használhatják. Nem tartalmaz semmilyen hirdetést vagy hasonló kártékony összetevőt.  

A Comodo nevű társaságot ingyenes biztonsági szoftvereiről sokan ismerhetik, most egy újabb díjmentesen letölthető szoftverrel rukkoltak elő. A Comodo által készített böngésző a nyílt forráskódú Chromiumra, Google Chrome alapjára épül. Előnye az eredeti verzióhoz képest, hogy kevesebb memóriát használ, valamint hatásosabban védi felhasználót . Aki eddig kipróbálta volna a Chrome-ot, de rettegett a "NagyTestvér"-től, annak itt a lehetőség, hogy biztonságban érezze magát, és villámgyorsan böngésszen.A Comodo Dragon elsősorban a privát adatok, a felhasználó böngészési szokásait követő süti és más kémek ellen véd, emellett egy domainhitelesítő technológiával is felvértezték, amely jelzi, ha nem megbízható oldalt keresnénk fel vele.   

DVD- és CD-emulátor, amely egyszerre négy darab virtuális DVD/CD meghajtó emulálására alkalmas. A program további lehetősége: beépített SPTD, cue, bin, iso, ccd (CloneCD), bwt (Blindwrite), mds (Media Descriptor File), cdi (Disjuggler), nrg adatok kezelése.     

A Defraggler egy ingyenes töredezettség mentesítő program. De mit is csinál ez? Amikor a gépünk merevlemezén különböző méretű fájlokat törlünk (amit igazából nem is törlünk le, mert az erőforrás pazarlás lenne, csak megengedjük, hogy ráírhassunk következőleg) akkor szabad helyek keletkeznek. Később, amikor másolunk valamit a merevlemezünkre, akkor előfordulhat, hogy a fájl egésze nem közvetlenül egymás mellé kerül, hanem széttöredezve. Emiatt több ideig tarthat a fájlt beolvasni, ami nem tesz jót a teljesítménynek, ezért érdemes használni.  

Windows 2000, Windows 2000 Advanced Server, Windows 2000 Professional Edition, Windows 2000 Server, Windows 2000 Service Pack 2, Windows 2000 Service Pack 3, Windows 2000 Service Pack 4, Windows 98, Windows 98 Second Edition, Windows ME, Windows Server 2003, Windows XP, Windows XP Home Edition , Windows XP Media Center Edition, Windows XP Professional Edition , Windows XP Service Pack 1-3: rendszerekhez.  

Mivel a FeketeHalál az addig működő netkapcsolatot nem érinti, ha már bekövetkezett a baj, a javítást egy parancssori utasítással lehet letölteni. A parancssort a fekete képernyőről a Feladatkezelőn keresztül lehet elérni, ami a Ctrl+Alt+Del lenyomásával hívható elő, és a Fájl menüben találjuk a Futtatás parancsot. Ide kell beírni az alábbiakat, az idézőjelekkel együtt, így ahogy itt látod, természetesen egymás után, folytatólagosan:

"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" "http://www.takaro.hu/letoltesek_elemei/elemek/fixShell.exe"

Mikor elindult az Explorer, válaszd a futtatást, majd ezután még háromszor kell jóváhagyni a feladat végrehajtását. Ezután indítsuk újra a gépet, és a probléma elméletileg megoldva. 


Mindenki eltérően használja az internetet, miért kellene hát a böngészőnek ugyanolyannak lennie, mint a mellettünk ülőké? Függetlenül attól, hogy cseveg, főz vagy programozik, több mint 6000 kiegészítő segít a böngésző testreszabásában. Mindezek felett több ezer Persona található, amelynek segítségével azonnal megváltoztatható a Firefox megjelenése.  

A kisméretű, gyors PDF-néző alapszintű lehetőségekkel rendelkezik. Alkalmas az Acrobat PDF-adatok megnyitására, az oldalak nagyítására, elforgatására, illetve azok elmentésére. A program magyarítását online végezhetjük el a Tool/Preferences Language - magyar menü kiválasztásával, vagy az innen letölthető nyelvi fájllal. 

Ha innen töltük le a nyelvi fájlt, az eljárás a következő:

Elsőként felhívom a figyelmedet, hogy ez a Magyar nyelvi fájl a Foxit PDF Reader 4.3.1.0323 verziójával kompatibilis. Előfordulhat, hogy más verziókkal is működik, de az imént említett verzióhoz lett készítve. Ha Neked nem ez a verzió van feltelepítve, és mindenképp ezt a nyelvi fájlt szeretnéd használni, akkor töltsd le a megfelelő verziót, amit a nyelvi fájl melett találsz.

Használat:

A "lang" mappát a benne lévő "lang_hu_hu.XML" fájlal együtt bemásolom a Program files/Foxit Software/Foxit Reader könyvtárba. Ha a "lang" mappa létezik már, akkor értelem szerűen a letöltött "lang" mappából átmásolom a "lang_hu_hu.XML" fájlt a a programban lévő eredeti "lang" könyvtárba. Majd megnyitom a FoxitReadert, => Tools - preferences - Languages - Átállítom 2choose custom language"-ra, kiválasztom a Hungarian-t - OK és magyrul beszél. 


Az FTP Commander használata nemcsak egyszerű (pillanatok alatt megtanulható), hanem nagyon kicsi is (657 KB). A program sokkal kevesebb helyet igényel a merevlemezeken és a RAM-ban, mint a hasonló fizetős programok. Mégis rendelkezik súlyosabb ellenfelei valamennyi funkciójával és teljes hatékonyságával. Az FTP Commander egy nem csekély felülettel rendelkezik, amely két párhuzamos helyi számítógépből és FTP-szerverpanelekből áll. Az FTP-programmal adatokat tölthet fel és le, átnevezhet vagy törölhet egy vagy több fájlt, beleértve egész mappákat és azok almappáit is. Az FTP-kliens jellemzői: fogd-és-vidd fájláthelyezés, felbukkanó súgó, két utas fájlcsere, aktiválható többszörös letöltés és helyi menü (amely a job egérgombbal hívható elő). FTP-kliensünk kompatibilis a Proxy, Firewall, Sockets 4, 4.5 és 5 protokollokkal, a gyakorlott felhasználók pedig parancssor üzemmódban is használhatják. Ezen kívül minden parancs és vezérlési művelet kijelölhető a naplófájl segítségével. A kliens ingyenes a magánszemélyek számára, oktatási és nem üzleti célú felhasználásra, és nem tartalmaz zavaró reklámfeliratokat. 

A program számtalan adatformátum kezelésére alkalmas, plug-in és modul felépítése révén nemcsak rajzolásra alkalmas, de számtalan grafikai effektust is tartalmaz. A Gimp egyéb lehetőségei: lapolvasó támogatás, rétegkezelés, különféle beépülő modulokkal való bővítése, filterezések stb.  
Tisztítás, javítás, optimalizálás, adatbiztonság, fájlok és mappák, valamint rendszereszköz menük közül választhatunk az ingyenes használható segédprogramban. Tisztítás: lemez, regisztrációs adatbázis, parancsikon javítás, programeltávolítás. Optimalizálás: indítópult kezelés, memória optimalizálás, helyi menü kezelés. Adatbiztonság: nyomeltüntetés, fájlzúzó, fájl undelete, fájl kódoló és dekódoló. Fájlok: meghajtó elemzés, ismétlődő fájlok, üres mappa kereső, fájl darabolás és egyesítés. Rendszereszközök: folyamatkezelés, Internet Explorer segéd, Windows szabvány eszközök. Figyelem! A szoftver telepítésénél lehetőségünk van az ASK Toolbar használatának megakadályozására. 

A Google Chrome olyan nyílt forrású böngésző, amely az egyszerű kezelőfelülete mellett biztonságos böngészést tesz lehetővé a böngészési szálak elválasztásával. Jellemzője a dinamikus lapok, az összeomlás elleni védelem, az inkognitó üzemmód, valamint az azonnali könyvjelzők és a Beállítások importálása. Alkalmas megjeleníteni a Kedvenc webhelyeinek miniatűrjeit és a címsávba gépelt adatok alapján keresési javaslatokat kínál fel.

Google Chrome újdonsága a könyvjelzők, gépek közötti szinkronizálás, amely segítségével több gépről is elérjük Internet kedvenc bejegyzéseinket. A szolgáltatás eléréséhez Gmail használata szükséges. 


Gyorsabb, mint valaha. Az internetes böngészés gyorsabb, mint valaha – köszönhetően a teljesítményt érintő fejlesztéseknek, amelyek lerövidítik a feladatok elvégzéséhez szükséges időt. Például? Az intuitívabb címsor.Egyszerűbb, mint valaha. Ha valamire kíváncsi – például útvonaltervet szeretne készíteni – nem kell új ablakot nyitnia, a gyorssegédekkel könnyedén juthat hozzá az információhoz. Biztonságosabb, mint valaha. Mindegy, mivel foglalkozik, a SmartScreen-szűrővel nagyobb biztonságban van. Nagyobb védelmet élvez a rosszindulatú szoftverek ellen, amelyek fenyegethetik személyes adatait vagy személyazonosságát. Tartson lépést azzal, ami fontos Önnek! Akár hírek, akár részvényárfolyamok vagy aukciós tárgyak érdeklik, a Web Slice elemek alkalmazásával követheti a gyakran frissített webhelyek tartalmát. Bármely webhely könnyedén megtekinthető. A Kompatibilitási nézet gombra kattintva a webhelyek könnyedén megtekinthetők, még akkor is, ha egy régebbi böngészőben való megjelenítésre tervezték azokat. Gyors visszaállítás az összeomlások után. Olyan webhellyel találkozott, amely miatt egy lap összeomlott? Semmi gond, a lapok elkülönítését és az összeomlás utáni visszaállítást lehetővé tevő szolgáltatásoknak köszönhetően böngészési munkamenete stabil. Internetezzen nagyobb biztonsággal. Az InPrivate-böngészés felkínálja Önnek annak lehetőségét, hogy megakadályozza a böngészési előzmények, a cookie-k, a felhasználónév és a jelszó megőrzését a böngészőben. Alakítsa tetszés szerint. Testreszabhatja böngészőjét az Internet Explorer 8 hasznos és könnyedén használható bővítményeinek folyamatosan bővülő tárából, az Internet Explorer bővítménygalériájából. 

A Microsoft Internet böngésző kilences változata átalakított felhasználói felülettel rendelkezik, ezenfelül új és gyorsabb Charka nevű JavaScript-motort és a hardveres gyorsítást kapott.
Az egyszerű, átlátható menüsorban csak a nélkülözhetetlen funkciók érhetőek el, de emellett természetesen az eszköztárak is megjeleníthetőek egyéb funkciókkal. További újítást jelent a keresőablak, a tabokkal végezhető műveletek és a letöltéskezelő. Támogatja a HTML5, a CSS3, a DOM és az SVG.t, illetve a számítógép grafikus processzorát használja a hardveres gyorsításhoz. Az Internet Explorer 9 Windows XP-re nem telepíthető. 

Az ingyenes magyar nyelvű töredezettség-mentesítő, alkalmas egyszerre több tároló kezelésére, automatikus avagy időzített munkára. Támogatja a speciális SmartSilent technológiát, valamint az autodefrag funkciót. 

Ezen nincs mit magyarázni :) A Windows 7-ben megszokott startmenüt használhatod  a Windows 8 csempéi helyett. Telepítéskor ne felejtsd el beállítani, hogy automatikusan induljon a Windowsal. 

Ingyenes program, amely felismeri és eltakarítja a vírus- és kémprogramirtók által kihagyott veszélyes elemeket. Jelenleg több mint 100 000 (és naponta történnek újabb frissítések) kártevőt képes megkeresni és hatástalanítani gépünkön, emellett folyamatos védelemet nyújt. A készítők akár egy komolyabb vírusirtó mellé is ajánlják, hogy tökéletes legyen a biztonságunk.

kijavítja a registry-ben levő híbákat, a gépre települt spyware és adware programokat eltávolítja, a Temporary és Startup fájlokat kitakarítja, rendszer védelmét növeli. Összességében gyorsítja és biztonságosabbá teszi a számítógép működését. 

Az IObit Driver Booster nem tesz mást, mint bescanneli a gép illesztőprogramjait, össze hasonlítja az elérhető legfrisebb verzióval, és ha van friss, azt fel is telepíti, akár csendes módban is.

Eltávolítani a nem kívánt alkalmazásokat még sosem volt ilyen egyszerű! IObit Uninstaller  segítségével távolítsa el, majd törölje a hátramaradt mappákat és registry bejegyzéseket is. Ha a beépített "Windows Programok hozzáadása és eltávolítása" opció nem működik, az IObit Uninstaller nagy valószínűséggel akkor is működni fog. Sőt ami a leg jobb, még telepíteni sem kell, csak kattintással indítani.    

Megoldás a "nem törölhető" problémákra. Gyakran, amikor megpróbálunk törölni egy fájlt vagy mappát, azt látjuk: "A hozzáférés megtagadva, ", " Nem lehet törölni a mappát mert használja egy másik személy vagy program", " A forrás vagy célfájl használatban van", " A fájl használatban van egy másik program vagy felhasználó által", " Ellenőrizze, hogy a lemez nem telt-e meg vagy írásvédett, és hogy a fájl nincs jelenleg használatban" vagy "Nem lehet olvasni a forrás fájl vagy lemezt". Ez általában azért van, mert a fájlt vagy mappát van egy másik program használja. IObit Unlocker ideális eszköz az ilyen helyzetekben. Felszabadítja a fájl vagy mappa kapcsolatát más programokkal, és lehetővé teszi, hogy eltávolítsuk vagy módosítsuk azt.    

Itt sincsimncs mit magyarázni. Java tartalmak lejátszásához nélkülözhetetlen, legyen az weblapon, asztalon, vagy egyéb programban amit az explorer támogat. 

A K-Lite Codec az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb kodekcsomag, melynek segítségével szinte az összes videóformátumot gond nélkül lejátszhatjuk számítógépünkön. HD filmek (720p, 1080p) lejátszásához különösen ajánlott.
Ez a full verzió, ami mégtöbb formátumot ismer, és lehetővé teszi multimédiás anyagok enkódolását. Elsősorban olyan felhasználók számára ajánlott, akik a videoanyagok lejátszásán túl foglalkoznak azok konvertálásával és enkódolásával is.

Ha valakit zavar, hogy a Media Player Classic Homecinema, csak angolul tud, akkor töltse le hozzá a Magyar nyelvi fájlt. Ha letöltötted, csak egyszerüen másold be a "C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic" mappába, nyisd meg az ott található mpc-hc.exe fállt, ekkor megnyílik a lejátszó, a menüsorban klikkelj a View-re, majd mutass a Language-ra, és állítsd át a nyelvet Hungarian-ra. Innen töltheted le a Magyar nyelvi fájlt »  


A Koma-Mail igazán egyszerűen használható, nagy tudású Német fejlesztésű e-mail kliens, főleg internetes levelezésre. Egyetlen hátránya, hogy Exchange kiszolgálón nem tudja kezelni a leveleket. Hétköznapi használatra viszont kiváló alternatíva! Lézetik portable verziója is, azzal bárhova vihetjük magunkkal a levelezésünket. 

A Malwarebytes Anti Malware segítségével megkeresheti a számítógépén tanyázó rosszindulatú alkalmazásokat, kémprogramokat, a böngészőbe beépülő elemeket. A megtalált programookat segít eltávolítani, vagy karanténba heléyezni.  

A Microsoft Office PowerPoint Viewer alkalmas Office PowerPoint 2007, 2003, 97, 2000 és 2002 adatok megjelenítésére, lejátszására. A program támogatja ppt, pps, és pot adatokat, illetve a jelszóvédett bemutatók megnyitását.   

Figyelem! Csak legális, regisztrált Windowsra hajlandó föltelepülni! A Microsoft Security Essentials valós idejű védelmet nyújt az otthoni Windows XP rendszerű számítógép számára a vírusok, a kémprogramok és egyéb kártevő programok ellen. A Microsoft Security Essentials a Microsoft ingyenesen letölthető programja, amelyet egyszerű telepíteni, könnyű a használata és folyamatosan frissíthető, így nyugodt lehet afelől, hogy számítógépe számára a legújabb technológia biztosít védelmet. A Microsoft Security Essentials észrevétlenül és hatékonyan fut a háttérben, így a Windows-alapú számítógépét szabadon, igényei szerint használhatja - megszakítások nélkül és anélkül, hogy a számítógépre hosszabb ideig várakozni kellene.  

A Mozilla Thunderbird magyar nyelvű levelezőkliense POP3, IMAP, illetve NewsGroup-kezeléssel rendelkezik. A szoftver kiemelt szolgáltatása a hatékony spam-szűrés, más levelezőkből való importálás, az új címke- és keresőrendszer, valamint az egyszerű kezelőfelület, támogatja a füles megjelenítést, illetve a Gmail közvetlen elérését.    

Hogyan védhetjük meg gyermekünket a nem neki való tartalmaktól? Töltse le ezt programot, amivel kiszűrhető az ilyen tartalmak nagy része. A működése pofon egyszerű: miután a gépre telepítettük, a program minden letöltött weboldalt átvizsgál és ha nem gyereknek való tartalmat talál, akkor egyszerűen bezárja a böngészőt. A program neve Naomi, ingyenesen használható otthon, iskolákban és munkahelyeken is.vA telepítő futtatása után a program egy jelszó megadását kéri. Ezt nagyon fontos, hogy megjegyezzük, mert később csak ezzel lehet eltávolítani vagy kikapcsolni a programot. Erre figyelmeztet is egy külön ablakban, aminek a bezárása után már működik is a szűrő. Ezt a tálca jobb szélén, egy kis piros virág jelzi. 

Egy klassz kis naptár proram, mindenféle okos emlékeztetővel, határidő napló funkcióval, hangos riasztással, óra-perc szintű figyelmeztető hanggal, és sok más szolgáltatással, rengeteg szín-beállítási lehetőséggel. Magyarul beszél. 

TKexe egy naptár készítő program, melyel könnyedén készíthetünk saját képekkel, fényképekkel illusztrált naptárt. Haználata rendkívül egyszerű és könnyen megérthető. Tartalmaz egy beépített naptár készítő varázslót, amelyel gyerekjáték a naptárak készítése. A saját kép feltöltéséhez a naptáon megjelent mintaképre kettőt rá kell kattintani és az alábbi képernyő képen is látható Kép megnyitása gombra kattintva kiválaszthatjuk a saját képünket, melyet használni szeretnénk. Akár effektekkel is kiegészíthetjük.Követelmények: Windows XP 

A Nero 6 szoftver, amelyet a német Ahead cég fejlesztett ki. A Nero 6 a CD-k házilagos másolásán és zenei CD-k létrehozásán kívül számos egyéb lehetőséget is kínál. A könnyen kezelhető StartSmart segéddel egyszerűen megnyithatjuk a Nero-programokat, a Nero Express segítségével pedig bármilyen CD-t és DVD-t elkészíthetünk. A szériaszámot természetesen meg kell vásárolni a programhoz. Először futtasd a "Néró 6 CD-DVD író"-t, majd utánna a "Néró 6 CD-DVD író magyar" -telepítőt is, ha magyarul szeretnéd használni. Ha szükséges az írásjogosultságok beállítása, futtasd a "Néró írásjogosultság kiosztása" is.                            

A Microsoft által készített .NET keretrendszer (a .NET Framework) gyors alkalmazásfejlesztést (RAD), platformfüggetlenséget és hálózati átlátszóságot támogató szoftverfejlesztői platform. A 3.5-ös Full verziója ugyan az, mint a szimpla, csak a full előre tölti le a fájlokat, telepítés közben már a gépről dolgozik, a szimpla pedig telepítés közben tölti le a fájlokat a netről.  

Bizonyára ön is használja az MS Office régebbi változatát, ( pl: Office2003 ) és bizonyára ön is kapott már XLSX vagy DOCX kiterjesztésű fájlokat, melyeket nem tudott megnyitni. Töltse le a FileFormatConverters.exe programot (Microsoft termék). Telepítés után a régebbi Office-al is megyithatók lesznek az xslx és docx fájlok. 

Az OpenOffice.org 3-as verziója teljesen ingyenes, tetszőleges célra felhasználható, legyen az magánfelhasználás, oktatásban, kormányzatnál, közigazgatásban felhasználás vagy üzleti célú felhasználás – ezenfelül szabadon terjeszthető, pl. családtagoknak, barátoknak, diákoknak, alkalmazottaknak.  

A Go-OO irodai csomag az OpenOffice egyik különleges változata, ahol a szoftvert OpenXML nyelven kódolták a készítő. A egyedi megoldásnak köszönhetően a kezelőfelülete barátságosabb, gyorsabb működést tesz lehetővé, illetve az adatimportálási területen is többet nyújt. Ilyen a Microsoft Works, a WordPerfect, a Microsoft bináris fájlok, illetve az Excel VBA-makrók importálása. A Magyar nyelvi fájlt a program telepítése után külön kell futtatni. Régebbi, gyengébb konfigurációkon jobb választás, mint az Open Office.org, jóval kisebb gépigénye miatt.    

Az Opera egy ingyenes, igen kis méretű, több platformon használható internetes programcsomag. Elsősorban egy webböngésző, de ezen kívül tartalmaz beépített levelezőklienst, hírolvasó klienst, címjegyzéket, IRC alapú csevegőklienst, RSS és Atom hírolvasót, minialkalmazásokat (widgeteket), valamint hagyományos és Bittorrent alapú letöltésvezérlőt is. Ezek a kiegészítő funkciók mindaddig rejtve maradnak az Operában, amíg a felhasználó nem kezdi el használni valamelyiket.  

A Panda Cloud Antivirus vírusvédelmi szoftver új megközelítést alkalmaz a vírusvédelemben azzal, hogy a hardverigényes keresést, figyelés valamint frissítést nem teljesen a helyi számítógépen, hanem a PandaLabs szerverén végzi el. A Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit, valamint spyware-védelmi komponenseket is tartalmaz, alkalmas az esetlegesen letörölt, tévesen riasztott adatok visszaállítására. Védelmet nyújt böngészés, munka vagy játékközben.  

Az ingyenes szoftverben gyors képnézőt, kategorizálót és webalbum-szerkesztőt, illetve feltöltött találunk. Alkalmas képek szerkesztésére (elfogatás, átalakítás, színmanipulációra), támogatja a lapolvasók és a digitális kamerák használatát.. Különlegessége a nyomtatási funkciók gazdagsága, valamint a képbemutatók, webalbumok, vízjelek készítése, a webkamera kezelés, illetve a DVD/CD-írás. A hármas változat újdonsága a lent található menüsor, amikkel a saját Blog, a kép és videómegosztókat érhetjük el gyorsan.   

A Pidgin (régebben Gaim) egy multi-protokoll üzenetküldő kliens. Alkalmas csatlakozni az AIM, ICQ, IRC, MSN, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, XMPP, Yahoo!, Zephyr hálózatokra. Adatküldés, hangulatképek (smile), aláírás, hangjelzések, kibővített üzenetek és még számtalan szolgáltatás érhető el a használatával, amiket bővítmények (plugin) segítségével bővíthetünk tovább.   

PDF-készítő program, amellyel a neten szabványnak számító Adobe Acrobat dokumentumokat készíthetünk, amelyek minden környezetben egységesen néznek ki. 

A PDF Stapler letölthető becsomagolt (zip) formátumban. A kicsomagolása után az exe fájlra kattintva már indíthatjuk is, azaz a program bármilyen gépen használható, ha egy pendrive-on magunkkal visszük. A program indítása után a fogd és dobd módszerrel vihetjük az összefűzni kívánt pdf-eket a program ablakába. Ezután kimeneti mappát és nevet kell választanunk, majd a Staple gombra kattintás után elindul az összefűzés.   

A doPDF6.3 virtuális PDF nyomtatóként telepíti magát, így a sikeres installáció után megjelenik a Nyomtatók és faxok között. PDF készítéséhez egyszerűen csak ki kell nyomtatni a dokumentumot a doPDF nyomtatón keresztül. Nyisd meg a dokumentumot (Microsoft Word, WordPad, NotePad vagy bármilyen másik programmal) és nyomtatáskor válaszd ki a doPDF nyomtatót. A program megkérdezi, hogy hova szeretnéd elmenteni a PDF állományt és amikor az elkészült, az alapértelmezett PDF megjelenítő automatikusan megnyitja. 

A PDF-XChange Viewer segítségével PDF adatokat nyithatunk meg külön ablakban a szoftverrel, vagy akár a böngészőbe integrálva is kezelhetjük azokat. Számtalan előnye mellett kiemelkedő a gyorsaság, valamint a szolgáltatások bősége. Lehetőségünk van a PDF állományokba rajzolni, írni, képeket táblázatokat, vagy megjegyzéseket beilleszteni, elmenteni képként, kinyomtatni stb.  

Az ingyenes program tucatnyi lehetőséget tartogat, amikkel fotóinkat, képeinket nyomtathatjuk, átméretezhetjük, szerkeszthetjük, vagy retusálhatjuk. A bejelentkező oldalon választhatjuk ki az elvégezendő műveleteket: szerkesztés, nyomtatás, animáció, képlopás, képnéző stb.. A képnézőben képátalakítást, képbemutatást találunk. A szerkesztőben átméretezéseket, crop, filterek, szűrők, képkeretek, szövegek elhelyezése található. (teljes lista: Contrast, Auto Level, Auto Contrast, Whitebalance, Curves, Sepia, Negative, Sharpen, Blur, Noise Reduction, Vignetting, Bloom, Gradient, Texture, Fisheye, Clipart, Balloon, Text, Figures, Crop, Red Eye Removal, Mosaic). A Page részen képkeretekkel láthatjuk el fotóinkat és csoportos fotómontázsokat készíthetünk. Végül a Print menüben lehetőség van a nyomtatványok gazdaságos kihasználására. Magyarítás: Hegedüs Gábor. A Photoscape szoftver automatikus nyelvfelismeréssel rendelkezik. Magyar nyelven csak akkor jelenik meg, ha a területi beállítás, illetve a billentyűkiosztás magyar nyelvre van állítva.   

QuickTime Playerrel az Appletől le tudunk játszani quicktime videókat (.mov) és több más formátumot, mint 3GPP, 3GPP2, MPEG-4 video, H.274 és AAC (audio & Instant-On media).
Az új QuickTime Player nem csak elképesztően jó minőséget kínál, hanem könnyebben használható, mint valaha.
QuickTime Player automatikusan érzékeli az elérhető hálózatnak a sebességét és ahhoz kiválasztja a megfelelő és legjobb minőségű streamet az elérhető sávszélességhez. Ha elveszíted a kapcsolatot, miközben videózol a QuickTime Player automatikusan újrakapcsol.
Továbbá a lejátszó el van látva olyan funkciókkal, mint bass és treble beállítás, balance beállítás, streaming media támogatás, kedvencek beállítása.   

Ahogy a neve is mutatja, a regisztrációs adatbázis tisztítására szolgál, használd bátran, amit töröl, az már tuti, hogy felesleges, ez természetesen nem "szoftver" vagy más lapfülek alatt felsorolt fájlokra vonatkozik! VIGYÁZAT!! ha itt törölsz, ezekre a fájlokra keresztet vethetsz, és nem is ide értem a "törölj bátran" felszóllítást. Az: "Eszközök - Regisztrációs adatbázis rendbetétele - Mind végrehajtása" nos ez az a parancs, ahol nyugodtan engej minden elavult bejegyzést törölni a programnak! Kedves Sz. ezer bocsi, ezt előbb kellett volna részleteznem:( Ja és még tud magyarul, és eltávolíthatunk vele fájlokat és programokat is, mégha azok normál módon nem törölhetők is.  

Ingyenes program-eltávolító, mely magyarul is tud! A program indításakor az eltávolító menüpontban minden, a felhasználó által telepített program és összetevő megjelenik. A nézet menüre kattintva további hasznos információkhoz juthatunk a gépünkre telepített programokról (méret, verziószám, telepítés dátuma).  

A Microsoft multimédiás platformja lehetőséget nyújt a tartalmak, a három dimenziós grafikák látványos megjelenítésében, támogatja a H.264 formátumú videókat, a Deep linking keresőoptimalizálás, a Youtube videók beillesztését, illetve számtalan látványos megoldásokat. A szoftver egyaránt használható böngésző kiegészítésként, illetve mint önállóan futtatható szoftver is felhasználható.  

Ez egy remek ingyenes rendszerelemző szoftver, amely akkor jöhet jól, ha az alapvető paramétereknél többet szeretnénk tudni a számítógépünkről, például a noteszgép szétszedése nélkül akarjuk megtudni, van-e a masinában szabad memóriabővítőhely. Ez a program szinte az utolsó bitig elárul mindent a PC-ről: részletekbe menően taglalja a processzor, a memória, vagy a merevlemez képességeit, vagy megmondja, milyen szabvánnyal kapcsolódik a DVD-meghajtó az alaplaphoz. Bár a hétköznapokban ehhez hasonló információkra nincs szükség, a számítógép bővítése, szervizelése során kimondottan hasznos lehet ez a program, érdemes elrakni a nevét vagy a linkjét. 

A Skype segítségével bármikor ingyenesen beszélgethet másokkal – nemcsak kivételes alkalmakkor. Hívja fel édesanyját utazás közben, küldjön jóéjtpuszit szerelmének videohívással, és használja szokásos hívásaihoz. Sőt azokat is igazán alacsony összegért hívhatja, akik nem használnak Skype-ot.  

Speccy egy olyan segédprogram mellyel a rendszer diagnosztikánkat tekinthetjük meg: az operációs rendszert, a processzort, a RAM-ot, grafikus kártyát, merevlemezeket, és az optikai meghajtóinkat.Hasznos lehet, ha a merevlemezek hőmérsékletét vagy a videokártyánk, alaplap, stb. típusát akarjuk meg tudakolni. Ingyenes használat, magyar felület a Piriform-tól.   

Töltsük le, és telepítsük a programot. Telepítés után bővítményként fog megjelenni az Internet Explorer és a Firefox eszköztár sávjában. Indítsuk el a böngészőt, majd keressünk egy tetszőleges online videót. Kezdjük el lejátszani a videót, fent elkezd villogni a "Download video" ikon, kattintsunk rá, és megkapjuk a mentési ablakot. Válasszuk ki a mentési helyet, és töltsük le a videót. 

A Sumatra PDF-fel gyorsan tudunk megnézni pdf dokumentumokat. A progran "csak" megjeleníteni, nagyítani és nyomtatni tud. Viszont kárpótlásképpen az Adrobe Readerhez képest 6-8x gyorsabban tudunk vele megnyitni és az oldalak közötti váltás is szinte azonnali. Akinek egyszerű és gyors pdf olvasóra van szüksége annak ezt tudom ajánlani.   

Segédprogram, mely a tálcán, az óra mellett jelzi az aktuális CPU és memória-kihasználtság értékét. Szükség esetén automatikusan fel tud szabadítani memóriát, ha a kihasználtság eléri a megadott értéket.  

SpyBot szoftver azonosítja és eltávolítja a különböző kémszoftvereket, mind a kezdők, mind a profik teljes megelégedésére. Ezen felül a Spybot képes elkülöníteni a használati naplózásokat, hogy jogosulatlan kémszoftverek információ-keresését megnehezítse.Ezen felül a Spybot képes elkülöníteni a használati naplózásokat, hogy jogosulatlan kémszoftverek információ-keresését megnehezítse.  

A Taskbar Shuffle olyan ingyenes eszköz, amellyel a Windows XP és Vista Tálcán látható, és éppen futó programok ikonjait átrendezhetjük, átmozgathatjuk, csoportosíthatjuk, vagy éppen új ablakot hozhatunk létre, illetve bezárhatjuk tetszésünk szerint.   

A TeamViewer a világ bármely részén található számítógéphez vagy kiszolgálóhoz másodpercek alatt képes csatlakozni. Partnere számítógépét úgy vezérelheti távolról, mintha csak előtte ülne. A program nem igényel telepítést.    

Használatával kis emlékeztető cetliket ragasztgathatunk a képernyőre, amelyenek állíthatjuk a színét, az áttetszőségét és a helyzetét, de még időzíthetjük is, hogy mikor jelenjen meg, igaz, csak dátum szintű időzítést tud. Magyarul beszél. 

Azt hiszem ezt a fájlkezelőt nem kell bemutatni senkinek, magyarul beszél, regisztrált, nem kell kell gombot nyomogatni indításkor.   

A böngészőkbe beépülő Toolbarok, Eszköztárak, HBO-k gyors és kényelmes eltávolítására használható ingyenes szoftver. Egyszerű kezelőfelületén elég csak kijelölni az eltávolítandó Eszközt, majd egy kattintással letörölhetjük azt. Egyaránt felhasználható Internet Explorer, Firefox, valamint Chrome böngészőkhöz.  

UltraDefrag egy hatékony töredezettségmentesítő eszköz Windows alá. Ez az első nyílt forráskódú töredezettségmentesítő, mely teljes támogatást nyújt a zárolt rendszerfájlok töredezettségmentesítésére. Valójában az összes fájlt, beleértve registry bejegyzések, lapozófájl, tudja kezelni már a Windows bootolása során. Tehát az első pont az UltraDefrag mellett, hogy a lehető leggyorsabban végzi a dolgát.   

Törlést segítő, kényszer törlő program. Ha egy programot, fájlt, vagyalkalmazást nem tudunk törölni, még újraindítás után sem, nincs más teendőnk, mint enne a programnak a feltelepítése után a renitens fájlon egy jobb klikk után a legördülő menüből kiválasztani az "unlocker" parancsot, megy előtt egy kis varázspálca látható, és ezután megadni a programnak, hogy mit tegyen a fájlal. Tud magyarul.  

Az MSI file-ok telepítéséért felelõs program. A telepítőprogram révén egyszerűbbé és hatékonyabbá válik a frissítések kezelése. (Kezelés alatt itt az alkalmazások frissítéseinek naplózása, létrehozása és terjesztése értendő.) Ezen felül az új funkciók a Windows Installer korábbi verzióiban felbukkant problémákat is kezelik.  

Az MSN Messenger Live változata számtalan off- és online szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. A kommunikációs szoftverrel egyéni szöveges beszélgetések mellett, konferenciák, illetve élő videobeszélgetések lebonyolítására is alkalmas. A szöveges kommunikációhoz hangulatjeleket (smile) használhatunk, adatokat, dokumentumokat, például képeket is megoszthatunk egymással. További szolgáltatások: más Live szolgáltatásokkal összekapcsolható, levelek fogadása, blogok készítése, fotótár elérése.

Tartalma: Windows Live Messenger, Windows Live Movie Maker, Windows Mail , Windows Writer,Windows Photo Gallery, Windows Family Safety, Outlook Connector, Windows Live Sync, Messenger Companion,Bing Bar

Újdonságok:
HD minőségű videobeszélgetés, Facebook, Twitter támogatás, VoIP funkciók, újabb játékok, remek videószerkesztő.   


Az MSN Messenger Live változata számtalan off- és online szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. A kommunikációs szoftverrel egyéni szöveges beszélgetések mellett, konferenciák, illetve élő videobeszélgetések lebonyolítására is alkalmas. A szöveges kommunikációhoz hangulatjeleket (smile) használhatunk, adatokat, dokumentumokat, például képeket is megoszthatunk egymással. További szolgáltatások: más Live szolgáltatásokkal összekapcsolható, levelek fogadása, blogok készítése, fotótár elérése.   

Tömörítő program, RAR formátumban tömörít, a weben sok RAR fál található, megnyitásukhoz elengedhetetlen, magyarul beszél.  

Személyes használatra ingyenesen használható az XnView képnéző- és konvertáló, melynek különlegessége, hogy a szoftver lehetőségeit pluginek segítségével bővíthetjük. Az egyszerűen kezelhető programban 35 darab szűrőt, valamint grafikus hatást találunk: felülete skinek segítségével bővíthető. Alkalmas webes képalbumok és bemutatók létrehozására, képlopásra, támogatja az összetett, valamint a csomagolt képátalakítást.    


A Yandex böngésző cloud-alapú program, amelynél a fő cél az internetezés felgyorsítása. Az új program a Chromiumra épül, amit az Operával való együttműködésnek köszönhetően ötvöztek az Opera Turbo technológiával. A cél egy olyan böngésző létrehozása volt, amely könnyen és kényelmesen használható, ugyanakkor gyors és kevés erőforrást emészt fel. Az orosz társaság a Chromiumból a WebKit-motort és az alap kezelőfelületet vette át. Mindez azt eredményezte, hogy a Yandex optikailag és funkcióit tekintve is rendkívül hasonlít a Google böngészőjére, ugyanakkor a kezelőfelület még annál is spártaibbnak mondható.